Så går det till

Industrin öppnar sina

dörrar exklusivt för

besökare på Industrinatten.

Få insyn i Sveriges industri

Under Industrinatten öppnar industriföretagen sina dörrar för att ta emot studiebesök, framför allt från unga som är på väg mot olika studieval eller yrkesval. Företagen visar upp sin egen verksamhet och sin arbetsmiljö. Besökarna kan knyta viktiga kontakter, få en egen ny bild av industrin som arbetsplats, och få information om utbildningsvägar.

Så här går det till

Upplägget kan variera mellan orterna, så är det viktigt att du klickar dig in på den ort som är aktuell för dig. Där får du en mer detaljerad beskrivning hur upplägget av dagen i just din ort ser ut.

1. Mässa & kickoff

Möten, mässa, mat och underhållning ger en bra start! Här presenteras företagen och andra utställare som exempelvis gymnasieutbildningar, yrkesskolor och fackförbund.

2. Busstur

Du lotsas ut till väntande bussar som smidigt kör ut till de företag du vill besöka. På bussen ger en guide information om företagen, praktisk information inför besöket och svarar på frågor.

3. Företagsbesök

Ute på företagen får du veta mer om vad företaget gör, vilka yrkeskategorier som finns där, vilken kompetens och vilka egenskaper som man uppskattar hos sina medarbetare, och vad man har för idéer för framtiden.

4. Återsamling

Efter besöken samlas alla till en avrundande kick-out. Det bjuds på något att äta igen, och du kan slappna av lite till schysst musik och mer snack med alla som varit med.

1
2
3
4

FAQ – Vanliga frågor

Hur anmäler jag mig till Industrinatten?

Klicka in dig på den ort som är aktuell för dig. Kontakta den som står som kontaktperson och så besvarar vi er inom kort.

Går det bra att komma en hel skolklass eller grupp?

Ja, det går bra. Kontakta ansvariga för Industrinatten på din ort.

Finns det en öppen anmälan för besökare?

Nej, alla anmälningar sker via personlig kontakt. Klicka dig in på den ort som är aktuell för dig och kontakta den kontaktperson som är angiven.

Hur vet jag att min anmälan som besökare är registrerad?

Industrinatten har ingen öppen anmälan. Alla anmälningar sker via personlig kontakt.

Kostar det något att besöka industrinatten?

Nej, det kostar inget att besöka Industrinatten. Föranmälan är dock obligatorisk.

Vem är Industrinatten till för?

Industrinatten är främst till för unga människor mellan 15-25 som är nyfikna på att veta mer om möjligheterna att arbeta inom industrin. Även de som är delaktiga i ungas yrkes- och studieval är välkomna, t.ex föräldrar, lärare, skolpersonal och ungdomsledare.

Jag vill bli värdföretag, hur anmäler jag mitt intresse?

Klicka dig in på sidan ”För företag” och fyll i intresseformuläret så kontaktar vi er inom kort.

Vem står bakom Industrinatten?

IUC är initiativtagarna av Industrinatten. Industrinatten arrangerades för första gången 2014 i Malmö och har sedan dess varit ett årligt event. Gå in på www.iuc.se för att läsa mer om oss.

Anmäl ditt intresse

Vill ni vara värdföretag? Vill ni att era elever ska få möjlighet att delta? Vill ni arrangera en Industrinatt? Anmäl er idag.

Värdföretag
Skola
Arrangör