Häng med på Industrinatten 2018!

Industrinatten genomförs den 10 oktober i Malmö. Är ni som skola intresserade av att delta? Välkommen att kontakta Josefine Hjertström för mer info:

Josefine.Hjertstrom@iucsyd.se, tel. 0722-982094

Industrinatten för skolor

Vilka kan komma?

11 kommuner är engagerade i Industrinatten Malmö/Lund: Malmö, Lund, Trelleborg, Burlöv, Svedala, Vellinge, Kävlinge, Eslöv, Höör, Staffanstorp och Lomma. Det innebär att skolor i dessa kommuner är prioriterade för platser på Industrinatten.

Vår främsta målgrupp är elever i åk 9 och gymnasieelever, och de vuxna som engagerar sig i ungdomarna och deras framtidsval, dvs. skolpersonal, inte minst lärare och studie- och yrkesvägledare, och föräldrar.

Vad innebär Industrinatten?
Industrinatten innebär att skolan viker ca en halv skoldag åt att låta eleverna med skolpersonal gå på en inledande mässa där ett 40-tal företag och en rad utbildningsanordnare finns på plats. Här kan eleverna prata med alla deltagande industriföretag, och ta reda på vilka utbildningsvägar man kan välja för olika yrken. Sen åker ni ut på studiebesök till två företag för att få en riktigt bra uppfattning om hur det ser ut ”innanför dörrarna” – ni gör en rundvandring, hinner ställa frågor och prata med olika medarbetare.

Industrinatten avslutas med en återsamling där alla kan träffas igen och prata om sina besök.

För att få ut mesta möjliga av Industrinatten, är en bra förberedelse och ett efterarbete med eleverna avgörande.

Industrinatten arrangeras av:

IUC Syd
Region Skåne