Industrinatten Skåne Nordost

Välkommen till Industrinatten den 25 april 2018 på Optimera Tennishallen i Hässleholm!

Häng med på Industrinatten!

Det är årets BÄSTA möjlighet för dig som i framtiden vill ha ett spännande jobb!

Den 25 april 2018 genomför vi Industrinatten i Hässleholm. Häng med!

Vad är Industrinatten?

Industrinatten Skåne Nordost är en kraftsamling för att visa upp regionens industriföretag, och underlätta företagens framtida rekrytering. För ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval är Industrinatten många gånger den första kontakten med en arbetsmarknad som idag inrymmer en fantastisk bredd av olika yrkesroller och branscher.
Ungdomarna får besöka arbetsplatser, prata med representanter från industrin och ställa frågor direkt till olika medarbetare – vad innebär det att arbeta här? vilken utbildning krävs? kan man få praktik hos er?
För företagen är Industrinatten ett tillfälle att ta udden av en förlegad bild av industrin som smutsig, bullrig, tung och monoton. Här kan man lyfta fram spännande produkter, ny teknik, schyssta arbetsmiljöer och, inte minst – visa på vägar till framtidsjobben. Ungdomarna är framtidens kompetenta medarbetare!

Så går det till

Utgångspunkt: Optimera Tennishallen, Hövdingegatan 18, Hässleholm.

13.00 – 15.00
MÄSSAN & KICKOFF

14.00 – 15.00
BUSSTUR

14.30 – 18.00
FÖRETAGSBESÖK

17.30 – 19:00
ÅTERSAMLING

Möten, mässa, mat och underhållning ger en bra start! Här presenteras företagen och andra utställare som exempelvis gymnasieutbildningar, yrkesskolor och fackförbund.

Du lotsas ut till väntande bussar som smidigt kör ut till de företag du vill besöka. På bussen ger en guide information om företagen, praktisk information inför besöket och svarar på frågor.

Ute på företagen får du veta mer om vad företaget gör, vilka yrkeskategorier som finns där, vilken kompetens och vilka egenskaper som man uppskattar hos sina medarbetare, och vad man har för idéer för framtiden.

Efter besöken kommer alla tillbaka till Tennishallen för att invänta de resterande bussarna. Det bjuds på något att äta igen, och du kan slappna av lite till schysst musik och mer snack med alla som varit med.

Samverkanspartners

Hässleholms kommun
Kristianstad kommun
Sveriges Ingenjörer
Handelskammaren
Arbetsförmedlingen
Teknik Collage

Företag

Alde

Vill du ha ett utvecklande arbete på en trevlig arbetsplats?

Alde International Systems AB är ett världsledande företag inom fritidsbranschen. Vi utvecklar, producerar och marknadsför vattenburet värmesystem för husvagnar och husbilar. Vårt värmesystem används av många glada campare året om och över hela världen. Värmesystemet ger samma kvalitetsvärme som finns i de flesta av våra fasta bostäder, dessutom varmvatten till både dusch och disk.

Läs mer

KISAB

KISAB är ett företag som de senaste  36 åren, servat och försett företag , kommuner och övriga verksamheter med maskiner och övriga tekniska lösningar. Där kan nämnas några exempel:

Plockutrustning för paketering av klämtuber för livsmedel till Nestle.

Robot gripdon för hantering av toalettstolar och tvättställ till Ifö Sanitär.

Mobilt häststall som lätt monteras inför en tävling och lika lätt demonteras inför hemfärd.

Läs mer

Malmberg

Vi är ett miljöteknikföretag som bygger anläggningar för vattenrening, biogas och geoenergi. Vi utför också tjänster inom miljöhantering. Malmberg står för Ren Energi och Rent Vatten. Vårt arbete innebär en bättre miljö för vår planet.

Läs mer

NIBE

Stort engagemang, “frihet under ansvar”, satsning på unga människor, prestationsbaserade lönesystem kännetecknar NIBEs filosofi.

NIBE, med huvudkontor i Markaryd, omsätter drygt 19 miljarder kr och har cirka 14.500 anställda med verksamhet i de flesta Europeiska länder, USA, Kanada, Mexico och Kina.

Läs mer

Smekab Citylife

Smekab Citylife utvecklar, producerar och säljer produkter och lösningar för att skapa attraktiva urbana miljöer.

Läs mer

Foto från Industrinatten

Häng med på Industrinatten!

Det är årets BÄSTA möjlighet för dig som i framtiden vill ha ett spännande jobb!

Den 25 april 2018 genomför vi Industrinatten i Hässleholm. Häng med!