Deltagande företag 2017

Här ser du alla företag som deltar under Industrinatten. Vilka vill du helst besöka?

Våra guldmedverkande företag:

AkzoNobel

Inom AkzoNobel är vi 46 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna.

Läs mer

Axess Logistics

Axess Logistics är det enda billogistikföretag som kan erbjuda kunden en total logistiklösning för den skandinaviska marknaden.

Vi vet att våra kunder har olika behov och önskemål – därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar såsom verkstadstjänster, installation av extrautrustning, marknadsanpassningar samt transport till slutkund.

Läs mer

Bilia

Bilia är din helhetsleverantör som erbjuder allt du behöver för ditt bilägande. Vi säljer nya och begagnade bilar, bildelar och tillbehör. I våra service- och skadecenter utför vi originalservice och reparation, och vi hjälper dig självklart med finansiering, försäkring och abonnemangslösningar.

Läs mer

IS Plåt & Bearbetning

IS Plåt AB har 39 anställda och finns på Almhaga Gård sydväst om Vellinge.

Vår expertis är legotillverkning i rostfritt, allt från små detaljer till kompletta maskiner.

Läs mer

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Malmö är ett helägt dotterbolag i Daimler-koncernen. Vi har försäljning och service av Mercedes-Benz (både person-, transport-, och lastbilar) samt smart. Vi är en fullserviceanläggning, vilket innebär att du kan få hjälp med allt från produktval till finansiering och service på person-, transportbilar samt tunga lastbilar. Vi har även egen plåt- & lackverkstad. Vårt motto är att ge dig som kund den bästa tänkbara helhetslösningen för ditt bilägande, samt ge dig det bemötande och den service som du kan förvänta dig med tanke på de kvalitetsprodukter vi marknadsför.

Läs mer

Trelleborgs Hamn AB

Trelleborgs Hamn AB är Skandinaviens största RoRo-hamn samt Sveriges näst största hamn avseende godston och fartygsanlöp. Under 2016 hanterade hamnen 11 miljoner ton gods och ca en miljon enheter fördelat på ca 680 000 lastbilar och trailers samt 360 000 personbilar. Trelleborgs Hamn AB som grundades 1861 och ägs av Trelleborgs kommun, svarar för drift, underhåll och investeringar i den helägda hamnanläggningen. Hamnen har ständig tillväxt, stabil ekonomi, nöjda kunder och medarbetare med miljön i fokus.

Läs mer

Våra silvermedverkande företag:

Alfa Laval

Vi arbetar för att skapa en bättre vardag för människor!

Alfa Lavals kärnverksamhet baseras på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering. Alla tre har stor betydelse för industriföretag och Alfa Lavals tekniska expertis innehar här en ledande ställning.

Läs mer

Antpac Production AB

När förpackningen ska spegla innehållet

Sedan 2006 konstruerar, tillverkar och marknadsför Antpac säljande förpackningar som ger kunderna konkurrensfördelar genom att profilera och stärka sitt varumärke.

Tillverkningen sker genom så kallat offset kascherad wellpapp, en tillverkningsprocess som gör skillnad för slutresultatet.

Läs mer

Baxter

Baxter har varit ledande inom många behandlingsområden sedan företaget grundades 1931. Idag är vi ett globalt, mångsidigt medicinskt företag som utvecklar specialiserade behandlingsmetoder och läkemedel som räddar och förbättrar liv.

Läs mer

Bona

Bona är ett familjeägt företag grundat 1919. Idag är vi en global koncern med huvudkontor i Malmö, dotterbolag i 18 länder och produktion i Malmö, Tyskland, USA och Kina. Vi är aktiva i mer än 80 länder och vi omsätter över 2 miljarder kronor.

Läs mer

BWT

For You and Planet Blue

BWT – Best Water Technology är marknadsledande i Europa inom vattenbehandling. Våra miljövänliga och ekonomiskt sunda metoder och produkter är resultatet av årtionden av forskning och utveckling, vilket garanterar bästa möjliga vattenkvalitet. Det ökade behovet av rent vatten öppnar nya tillväxtmöjligheter för BWT-koncernen.

Våra kunskaper och portfölj av metoder och produkter spänner över hela spektrat av vattenbehandling, oavsett om det är privat bostad, handel och industri, läkemedels- och bioteknikindustrin, hotell, och sjukhus.

Läs mer

Carbonia Composites

Carbonia Composites AB är ett företag som utvecklar och serietillverkar kvalificerade kolfiber komponenter till industrin. Fiberkompositer är en materielgrupp som tillhör framtidens material: Lätta, starka, dimensionsstabila, korrosionsbeständiga material som kan skräddarsys för en mängd olika krävande tillämpningar. Carbonia har en mycket stor tillväxtpotential och våra produkter återfinns idag inom komponenter till satellitkommunikationssystem, solkraftgenerering, medicinsk teknik samt bilindustrin.

Läs mer

Carl F

Carl F AB har funnits sedan 1888 och har under alla år ägts av samma familj. Vi har alltid arbetat med transporter men har naturligtvis haft olika inriktningar genom åren. Sedan 1970-talet arbetar vi dock endast med avfallshantering/återvinning och kringtjänster.

Läs mer

Festo AB

Festo är ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser.

Läs mer

Knightec

Knightec är ett konsultföretag som jobbar med produktutveckling och produktion åt teknikföretag. De flesta av oss är ingenjörer och har uppdrag inom automation, mjukvara, elektronik, mekanik, beräkning, projektledning och kvalitet.

Läs mer

Lunds Kommuns Fastighets AB

RUM FÖR ALLA – Vi bygger och bevarar. Såväl vardagsrum som stadsrum. Men vi brinner också för att minska mellanrummet mellan människor och skapa livsrum. I en levande och hållbar stad finns det rum för alla.

Läs mer

Lunds Renhållningsverk

Lunds Renhållningsverk ansvarar på uppdrag av kommunfullmäktige för avfallshanteringen i Lunds kommun.

Läs mer

Repligen

Inspiring advances in Bioprocessing

Repligen levererar produkter till modern läkemedelstillverkning i kampen mot cancer och andra svåra sjukdomar. Vårt huvudkontor finns utanför Boston i  USA och i Sverige finns vi i S:t Larsparken i Lund.

Läs mer

Saab Kockums

Endast några få företag i världen klarar av att bygga komplexa system som stridsflygplan och ubåtar. Saab är ett av dem. Det är möjligt genom att vi gör saker och ting lite annorlunda. Går före. Tänker i nya banor. Och flyttar gränser för vad som är tekniskt och mänskligt möjligt – på land, till sjöss och i luften.

Läs mer

Smurfit Kappa Sverige AB

Vi designar och producerar pappersbaserade förpackningslösningar och produkter som hjälper våra kunder att transportera och skydda varorna och att sälja mer.

Vi levererar ett brett utbud av produkter som detaljhandels-, livsmedels-, bag-in-box-, konsument-, industri-, post- och skyddsförpackningar samt butiksdisplayer. Hos oss behöver man inte välja vilken bransch man vill arbeta i. Vi arbetar med alla branscher.

Läs mer

Sysav

Sysav är ett kommunägt miljö- och avfallsbolag i södra Skåne. I samverkan med de 14 ägarkommunerna ansvarar Sysav för att regionens hushållsavfall tas omhand, behandlas och återvinns på miljövänligaste sätt.

Läs mer

TePe Munhygienprodukter

Hela tänder – hela livet! Med våra funktionella kvalitetsprodukter vill vi på TePe göra god munhälsa möjlig för alla.

Läs mer

Tetra Pak

Tetra Pak är världens ledande företag inom process- och förpackningslösningar för livsmedel. Tillsammans med våra kunder och leverantörer tillhandahåller vi säkra, innovativa och miljövänliga produkter som varje dag tillgodoser behoven hos hundra­tals miljoner människor i över 170 länder runt om i världen. Med mer än 24 000 anställda baserade i över 80 länder tror vi på ansvarsfullt ledarskap och ett hållbart näringsliv.

Läs mer

VA SYD

VA SYD levererar friskt dricksvatten, hanterar dagvatten, renar avloppsvatten och tar hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi satsar på våra medarbetare och deras utveckling, så att vi tillsammans kan möta framtidens klimatutmaningar. Våra 350 medarbetare arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter 1 miljard.

Läs mer

Wikan Personal

Sedan starten 2011 har Wikan Personal anställt 2586 personer. Av dessa var 901 personer under 26 år när de för första gången började jobba på Wikan Personal. Det innebär att vi är ett väletablerat och lokalt bemanningsföretag med ett brett kontaktnät som du kan ha stor användning av i jakten på ditt första eller nästa jobb. De flesta av våra kunder verkar inom tillverkande industri (livsmedel, trä och metall), lager/logistik, och bygg.

Läs mer

Våra bronsmedverkande företag:

Bilanpassning

I det moderna samhället är mobilitet en allt viktigare ingrediens i livet, här spelar bilen en väldigt viktig roll, inte minst för personer med någon funktionsnedsättning. Det är här Bilanpassning i Staffanstorp AB kommer in i bilden.

Läs mer

Eslövs Mekaniska

EMEK fungerar som leverantör till mekanisk industri med specialitet på skärande bearbetning i CNC-styrda maskiner (både svarvning och fräsning) i material som rostfritt, aluminium, plast, mässing och stål. Produkterna utgörs av frästa och svarvade detaljer med särskilda krav på kvalitet, precision och leveranssäkerhet. Till en rad kunder tar vi även hand om montering samt olika typer av ytbehandling (försilvring, galvanisering, målning etc) – allt för att våra kunder skall få en så komplett produkt som möjligt.

Läs mer

Genarps Lådfabrik

 

Läs mer

Herrströms Mekaniska

Herrströms Mekaniska Verkstads AB grundades 1972 i Trelleborg, efter 7 år byggdes det egna lokaler på Dalasingan 10 givetvis i Trelleborg det med. Dessa har byggts om och till vid 3 tillfällen till dagens 4300kvm. HMV har utvecklats till ett modernt och komplett företag i skräddarsydda lokaler med drygt 40 anställda i de 5 olika avdelningarna.

Läs mer

Prefabriken

Prefabriken är ett nystartat företag med det enkla målet att revolutionera husbranschen.

Vi var flera arkitekter som blev frustrerade på det vanliga lager på lager på lager system att bygga hus i Sverige och tittade på andra enklare metoder runtom i världen.

Läs mer

Protega

För tjugonio år sedan, närmare bestämt 1988, startades familjeföretaget Protega, ett företag som bygger på idén att tillverka produkter som inte bara kunde förebygga brand utan som också kunde reducera skador om och när olyckan var framme. Vi gjorde det så bra att vi idag är ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger i Sverige.

Läs mer

Sematron

Sematron är ett mindre företag i plastbranschen beläget i utkanten av Malmö. Huvudsysselsättning är vakuumformning och bearbetning av plast. Dessutom produceras formverktyg och fräsfixturer i såväl trä som aluminium. Vi är ett LEGO-företag dvs gör endast uppdrag för kunder med deras egna produkter.

Läs mer

Solserv

SOLSERV erbjuder maskiner och service för kreativ förpackningsteknik. Med bas i Malmö levererar vi helhetslösningar för maskinpark, tillbehör, utbildning och service för stora och små kunder i Norden och övriga Europa.

Läs mer

Sydmeko

Sydmeko Industri AB är ett familjeföretag med anor från 1936. Vi är specialiserade på konstruktion, produktion och försäljning av egenutvecklade produkter inom två affärs-områden:

  • Armstödssystem för bilstolar (Comfort Armrest System)
  • Exponeringssystem för banderoller och skyltar (StandOut Banner Display System)
Läs mer

Platoteknik

Special som standard.

Vi på Plato Teknik AB uppfinner, utvecklar, bygger och servar specialmaskiner och robotar för industrin. Våra kunder tillverkar livsmedel, medicin, plast, bilar och mycket mer.

Läs mer

Industrinatten arrangeras av:

IUC Syd
Region Skåne

KONTAKTA OSS

Industrinatten
industrinatten@iucsyd.se
Pia Holmberg 0727-39 12 52